Pitches voor financiële innovatie enthousiast ontvangen

donderdag 31 mei 2012

Ruud Schuurs en Marleen Janssen Groesbeek, twee van drie oprichters van Platform Pure Winst, hebben veel succes geboekt met hun pitches over de Raad van Anders en Dicht op en voor de Klant Beleggen. Op het seminar van Bank of the Future in het nieuwe filminstituut Eye bleek dat directeuren van verschillende banken zich wel achter hun initiatieven wilde scharen. Ruud zijn pitch werd omarmd door Caroline Princen van ABN Amro om een mogelijke raad van anders daar te introduceren. Het idee voor deze raad komt van Microsoft en wordt daar de "onbevangen spiegel" genoemd. Door steeds een andere groep belanghebbenden te vragen om in de huid van de organisatie te kruipen, ontstaan nieuwe inzichten en laten de organisatie leren en leiden tot betere producten en beter werkgeverschap.

Marleen is uitgenodigd door Pim Mol van de Rabobank om haar voorstel verder uit te werken met een lokale Rabobank.  Het doel is om mensen hun eigen spaargeld op drie manieren te laten renderen door dicht bij huis, in hun eigen buurt te investeren in zaken als onderwijs, duurzame energie en zorg.

Ook het transitiefonds voor duurzame innovatie, dat werd gepitched door de voorzitter van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling, Giuseppe van der Helm, kon op veel steun rekenen. Het fonds is gericht op duurzame ondernemers en projecten die 'te klein zijn voor het tafellaken, maar te groot zijn voor het servet'. Zij worden in de huidige financiële omstandigheden relatief vaak afgewezen.

De drijvende krachten achter het seminar van de Bank of the Future zijn Marijn Wiersma en Freek Tanis geweest. Zij hebben er onder andere voor gezorgd dat alle pitches in een filmpje zijn uitgelegd. Hun drijfveer is zoveel mogelijk mensen achter de transitie van de financiële sector te krijgen door middel van co-creatie.  Zie voor de korte films en de andere initiatieven: http://www.bankofthefuture.nl/

Marleen Janssen Groesbeek & Marlies de Ruyter de Wildt, 01-12-2020
Marleen Janssen Groesbeek, 05-06-2012