Nieuws

dinsdag 10-07-2012
Al een paar jaar is Wibo Koole, samen met andere collega's geïnspireerd door het werk van David Whyte. Hij is dichter, schrijver en filosoof. Al meer dan 20 jaar richt hij zijn aandacht op de bijzondere karakteristiek van leiderschap: Leiderschap als vorm van gesprek. Zijn werk slaat enorm aan in organisaties, waar samenwerken is gebaseerd op onderlinge relaties - relaties die verstevigd worden door de noodzakelijke moedige gesprekken te voeren. Volgens hem is werken met mensen niets anders dan conversaties leiden, ongeacht je positie of je technische competentie.

donderdag 31-05-2012
Ruud Schuurs en Marleen Janssen Groesbeek, twee van drie oprichters van Platform Pure Winst, hebben veel succes geboekt met hun pitches over de Raad van Anders en Dicht op en voor de Klant Beleggen. Op het seminar van Bank of the Future in het nieuwe filminstituut Eye bleek dat directeuren van verschillende banken zich wel achter hun initiatieven wilde scharen. Ruud zijn pitch werd omarmd door Caroline Princen van ABN Amro om een mogelijke raad van anders daar te introduceren. Het idee voor deze raad komt van Microsoft en wordt daar de "onbevangen spiegel" genoemd.

dinsdag 15-11-2011
De inspanningen van de financiële sector om een grotere rol te spelen in de duurzame ontwikkeling van Nederland worden tegengewerkt door de aanhoudende kritiek uit de samenleving en het onvermogen van de sector daar een gezamenlijk weerwoord op te vinden. Dat is een van de conclusies uit het rapport Terug naar een duurzame toekomst dat vandaag is verschenen. Het zou daarom beter zijn als de commissie-de Wit, die weer is begonnen met haar onderzoek, zich zou richten op het vinden van toekomstbestendige oplossingen, in plaats van het aanwijzen van schuldigen.